Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat miercuri că oricare va fi calea prin care Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană, aceasta trebuie să fie sustenabilă pe termen lung, relatează Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Theresa May a transmis că singura metodă de rezolvare a problemei Brexit este compromisul, în detrimentul creșterii polarizării opiniilor. Prim-ministrul a avertizat că problema principală este faptul că acceptarea compromisului a devenit o practică „demodată”.

„Orice cale vom alege, trebuie să fie sustenabilă pe termen lung, astfel încât livrarea Brexitului să unifice țara din nou. Acest lucru se va realiza prin compromis”, a declarat prim-ministrul britanic.

Theresa May a ținut miercuri ultimul său discurs, înainte de retragerea din funcția de prim-ministru al Marii Britanii, care va avea loc săptămâna viitoare.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.