Compania aeriană olandeză KLM era în centrul criticilor miercuri, după ce a cerut unei mame care își alăpta bebelușul într-un avion să-și acopere sânul, pentru a nu "ofensa" călătorii de "culturi diferite", scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

O pasageră a scris duminică pe Facebook că un membru al echipajului unei curse San Francisco - Amsterdam i-a cerut, în iunie, să-și acopere sânul când alăpta copilul.

"Pentru a ne asigura că toți pasagerii de toate tipurile se simt confortabil la bord, putem cere mamelor care alăptează să se acopere, în cazul în care alți pasageri s-ar simți ofensați", s-a justificat compania, pe Twitter.

Shelby Angel, mama unei fetițe de un an, a povestit că s-a simțit "extrem de inconfortabil și nerespectată".

"Înainte de a decola, o stewardesă cu o pătură s-a apropiat de mine. Mi-a spus (și citez): Dacă vrei să continui să alăptezi, va trebui să te acoperi", a scris femeia, pe Facebook.

Când tânăra s-a plâns la KLM, compania i-a răspuns că trebuie să "respecte persoanele de culturi diferite și că atitudinea stewardesei a fost conformă cu politica” societății, a adăugat Angel.

Poziția KLM a fost puternic criticată pe rețelele sociale.

"Desigur, alăptarea este autorizată la bordul zborurilor KLM. Cu toate acestea, nu toți pasagerii se simt confortabil dacă o femeie alăptează în apropiere de ei și uneori acești pasageri se plâng la personalul de cabină", a argumentat o purtătoare de cuvânt a companiei.

"Pentru a menține pacea la bord", KLM încearcă "să găsească o soluție acceptabilă pentru toți și acest lucru poate implica o cerere către mamă să-și acopere sânul", a adăugat ea.