Camera inferioară a Congresului american, majoritar democrată, a adoptat marţi o moţiune condamnând "comentariile rasiste" ale preşedintelui Donald Trump, o acuzaţie pe care a respins-o, continuând, totuşi, să atace violent patru alese democrate provenite din rândul minorităţilor, notează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Camera Reprezentanţilor condamnă ferm comentariile rasiste ale preşedintelui Donald Trump legitimând şi accentuând frica şi ura noilor americani şi persoanelor de culoare", potrivit textului pentru care au votat, de asemenea, patru aleşi republicani, potrivit Agerpres.

Președintele american Donald Trump s-a apărat marți, spunând că ”nu există niciun strop de rasism” în el, după mesajele extrem de controversate de pe Twitter în care recomanda unor alese democrate din Congresul american să se întoarcă în țara de origine, relatează AFP.

”Aceste tweet-uri nu au fost rasiste. Nu există niciun strop de rasism în mine”, a scris Trump pe Twitter, cerând republicanilor să nu cadă în jocul democraților.

Preşedintele american Donald Trump, care a îndemnat duminică, într-o serie de postări pe Twitter, mai multe alese democrate din Congresul american să se "întoarcă" de unde au venit în loc să critice Statele Unite, a insistat luni că respectivele legislatoare "urăsc" America şi că, "dacă nu le place în SUA, n-au decât să plece".

El a făcut referire la patru tinere reprezentante ale Partidului Democrat, Alexandria Ocasio-Cortez din New York, Ilhan Omar din Minnesota, Rashida Tlaib din Michigan şi Ayanna Pressley din Massachusetts, cunoscute pentru criticile lor la adresa lui Trump, dar şi a actualei conduceri a Camerei reprezentanţilor.