Un cutremur subacvatic cu magnitudinea de 6,1 grade s-a produs marți la sud de Insula Bali din Indonezia, a anunţat Agenția europeană de monitorizare a cutremurelor EMSC, citată de Reuters. Seismul a provocat pagube minore și i-a determinat pe localnici și pe turiști să iasă din clădiri.

cutremur baliFoto: Hotnews

Epicentrul cutremurului a fost la 102 kilometri sud-vest de capitala insulei, Denpasar, la o adâncime de 100 de kilometri, a anunţat Agenția europeană de monitorizare a cutremurelor.

Nu au existat informaţii legate de daune sau victime și nu a fost emisă vreo alertă de tsunami de către Centrul de Cutremure pentru Pacific din Hawaii.

Seismul a provocat pagube minore și i-a determinat pe localnici și pe turiști să iasă din clădiri. Un localnic a povestit că oamenii din Denpasar au fugit în pijamale din pensiunea în care erau cazați, iar un alt utilizator de pe Twitter a scris că seismul s-a resimțit precum un "camion sau un tren care trece prin aproapiere".

Indonezia este afectată frecvent de cutremure, provocând uneori tsunami, deoarece se află pe Inelul de Foc al Pacificului.

Insulele Moluccas au fost lovite duminică de un cutremur puternic de 7,2 grade, care a provocat moartea a cel puțin două persoane și a determinat sute de oameni să-și părăsească casele.