Poliția italiană a anunțat luni că a confiscat un veritabil arsenal de război, inclusiv o rachetă aer-aer și 20 de puști sofisticate, în cadrul unei descinderi la simpatizanți ai extremei drepte, în nordul peninsulei, scrie AFP.

Racheta aer-aer, confiscata în ItaliaFoto: Politia Italiana

Această operațiune antiteroristă viza italieni cu "ideologie extremistă" care au luptat alături de rebelii pro-ruși împotriva trupelor ucrainene în Donbass.

"În timpul operațiunii, o rachetă aer-aer în perfectă stare de funcționare și folosită de armata Qatarului a fost confiscată", a explicat poliția, într-un comunicat.

De asemenea, polițiștii au descoperit 20 de puști de război sofisticate, printre care puști de asalt automate "de ultimă generație", numeroase muniții și obiecte de propagandă neonazistă.

Trei persoane au fost arestate: Fabio Del Bergiolo, 50 de ani, fost candidat pe listele unui grupuscul neofascist Forza Nuova, un elvețian de 42 de ani și un italian de 51 de ani, în apropiere de aeroportul din Forli (nord-est), suspectați că au încercat să vândă racheta.

"Avem câteva idei despre ce ar fi putut face cu materialul confiscat dar pentru moment nimic nu ne permite să emitem ipoteze", a declarat prefectul poliției din Torino, Giuseppe De Matteis.

"Pentru moment, niciun element nu ne face să ne gândim la proiecte subversive", a adăugat Eugenio Spina, un responsabil din serviciile antiteroriste.

Poliția a efectuat în ultimele săptămâni mai multe raiduri în cadrul mișcării de extremă dreapta din zona Torino. Precedenta, din 9 iulie, a condus la arestarea lui Fabio Carlo D'Allia, acuzat de apologia fascismului și deținere de muniție de război.