Candidata pentru șefia Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus luni că își va da demisia din funcția de ministru al Apărării indiferent de rezultatul votului de marți din Parlamentul European, relatează Reuters.

Ursula von der LeyenFoto: Agerpres/EPA

”Mâine voi cere încrederea Parlamentului European. Indiferent de rezultat, mă voi retrage miercuri din funcția de ministru al Apărării, pentru a servi Europa cu toată puterea”, a scris von der Leyen pe Twitter.

Ursula von der Leyen, care speră să devină prima femeie la preşedinţia Comisiei Europene, va fi supusă marţi votului eurodeputaţilor la Strasbourg, un scrutin cu rezultat incert şi la care aleşii anti-UE ar putea juca un rol decisiv.

Pentru a-i succeda luxemburghezului Jean-Claude Juncker, von der Leyen, apropiată a cancelarului Angela Merkel, trebuie să obţină o majoritate absolută în Parlamentul European, adică cel puţin 374 de voturi. Întrebarea este dacă va reuşi să adune voturi suficiente din tabăra proeuropenilor, fără a avea nevoie de sprijin din partea euroscepticilor.