Ministrul Educației din Israel a provocat furie în urma declarațiilor sale referitoare la terapia de conversie a orientării sexuale, prin care a susținut că aceasta funcționează, scrie The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafi Peretz a afirmat că tipul acesta de terapie dă rezultate și că el chiar a aplicat-o: "Cred că este posibil să modifici orientarea sexuală a cuiva. Vă pot spune că sunt familiarizat cu chestiunea educării și am și aplicat această tehnică", a spus Peretz.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a condamnat aceste remarci, susținând că sunt inacceptabile și că nu reprezintă poziția guvernului său.

Potrivit medicilor, această tehnică este una periculoasă și îndoielnică din punct de vedere științific.

Amir Ohana, ministrul Justiției și membru al comunității LGBT, a declarat: "Orientarea sexuală nu necesită terapie sau conversie. Noțiunile preconcepute și ignoranța necesită terapie și conversie."

Grupul LGBT+ a cerut demisia lui Peretz.

Benny Gantz, liderul opoziției, a spus: "Orice comentariu legat de terapia de conversie nu are cum să fie legitim în Isrel în 2019. Este dreptul fiecărei persoane să trăiască în funcție de credințele, opiniile și înclinațiile sale, acest drept este piatra de temelie a democrației israeliene și îl vom apăra cu toată puterea noastră."