Walter Sorinao, investigatorul privat israelo-britanic căutat de Senatul SUA pentru interogatoriu în cazul interferențelor din parte Rusiei în alegerile din 2016 din SUA, s-ar putea să aibă legături mai strânse cu statul rusesc, potrivit unor noi dezvăluiri, scrie Inquisitr.

Walter Tzvi Soriano, consultant pentru probleme de securitate cu cetățenie dublă, britanică și israeliană, a fost căutat de Comitetul Sentaului SUA de Informații în luna iunie pentru a fi interogat, deoarece anchetatorii credeau că Soriano, cunoscut pentru relațiile sale cu oligarhul miliardar Oleg Deripaska, ar fi avut informații legate de interferențele rusești în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Însă un raport exploziv și detaliat publicat duminică de Forensic News pare să arate că Soriano avea legături mai profunde cu Kremlinul decât se credea inițial. Raportul este bazat pe informații înregistrate în tribunalul de arbitraj din Krasnodar.

Documentele vor să arate că firma de securitate a lui Soriano a fost angajată pentru a controla direct Aeroportul Internațional din Sochi în timpul Olimpiadelor din 2014, pentru a se ocupa de securitate în timpul evenimentului. Contractul pentru serviciile de securitate, dezvăluit în tribunal, a fost încheiat între compania lui Soriano și o altă companie deținută de Deripaska și de gigantul Sberbank, sugerând ceea ce analiștii consideră o situație neobișnuită, având în vedere că evenimentul din 2014 a fost unul extrem de important, care a atras riscuri mari de securitate, dar care a fost lăsat în responsabilitatea unei firme străine.

Contractul sugerează "o legătură strânsă între Soriano, statul rus și Deripaska, luând în considerare faptul că ei nu lasă oameni străini să se ocupe de zone atât de sensibile", a afirmat Ilya Zaslavskiy, expert în politică rusă.