Poliția britanică a declarat vineri că a deschis o investigație privind o scurgere de note confidențiale care a dus la demisia ambasadorului britanic la Washington, relatează Reuters.

Politia britanicaFoto: Wikimedia Commons - Postdlf

Kim Darroch a demisionat miercuri după ce Donald Trump l-a numit "prost" și "nebun" după publicarea de către un ziar a notelor confidențiale. În ele, Darroch a calificat administrația Trump drept ineptă.

"Având în vedere consecințele scurgerii de informații, consider că există prejudicii asupra relațiilor internaționale ale Regatului Unit și că există un interes public clar în a aduce persoanasau persoanele responsabile în fața justiției", a declarat Neil Basu, comisar adjunct al Poliției Metropolitane.

"Aș spune persoanei sau persoanelor care au făcut acest lucru, că impactul a ceea ce ați făcut este evident, dar acum sunteți, de asemenea, responsabili pentru distragerea detectivilor aglomerați de la efectuarea misiunii lor principale. Predați-vă cât mai curând posibil, explicați și faceți față consecințelor."