​Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a decretat vineri stare de urgență în statul Louisiana, în contextul apropierii furtunii tropicale Barry, potrivit BBC citat de Mediafax.

Donald TrumpFoto: YouTube

Furtuna a crescut în intensitate în Golful Mexic în ultimele zile, iar autoritățile au informat că viteza vântului a ajuns la 80 de kilometri pe oră și ar putea să ajungă la nivelul unui uragan până când va atinge țărmul.

Specialiștii se așteaptă la furtuni de intensitate ridicată la New Orleans, oraș afectat deja de furtuni și inundații.

Meteorologii au avertizat că inundațiile reprezintă un pericol real, având în vedere că în Louisiana vor cădea precipitații abundente, iar fluviul Mississippi aproape a depășit cotele de inundație.

Autoritățile au evacuat mii de cetățeni din mai multe zone ale statului, însă primarul din New Orleans, LaToya Cantrell, a anunțat că nu a fost emis un ordin general de evacuare deoarece intensitatea furtunii nu este atât de mare încât acest lucru să se impună.

Locuitorii din Louisiana au fost sfătuiți să se asigure că au stocuri suficiente de apă potabilă și de alimente.

Decizia lui Trump de a decreta stare de urgență va permite utilizarea resurselor Agenției Federale pentru Situații de Urgență.

Președintele a anunțat pe Twitter că oficialii federali şi cei locali colaborează îndeaproape şi a făcut apel la localnici să se pregătească.