Ministrul american al Muncii Alexander Acosta, acuzat pentru modul în care a gestionat, în urmă cu un deceniu, un dosar al finanțistului Jeffrey Epstein, acuzat de abuzuri sexuale asupra a zeci de minore, și-a anunțat vineri demisia, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"L-am sunat pe președinte în această dimineață pentru a-i spune că eu consider că a demisiona este cel mai bun lucru de făcut", a declarat Acosta, de la Casa Albă, alături de Donald Trump. "Alex Acosta a fost un foarte bun ministru al Muncii", a comentat președintele american.

Lui Acosta i se reproșează de mai multe zile că în 2008, când era procuror federal în Florida, a negociat un acord în justiție considerat prea favorabil lui Epstein.

Acest bogat investitor în fonduri speculative a fost din nou pus sub acuzare luni, la New York, pentru exploatarea sexuală a zeci de minore și riscă până la 45 de ani de închisoare.

Ori Epstein, care a avut relații relații de prietenie cu personalități precum Donald Trump, Bill Clinton sau prințul Andrew, fiul reginei Elisabeta a II-a, a fost vizat de acuzații asemănătoare în Florida, în urmă cu un deceniu.

Acordul negociat de procurorii din subordinea lui Acosta a evitat la acea vreme un proces împotriva lui Jeffrey Epstein, cu condiții extrem de favorabile pentru efectuarea pedepsei de 13 luni de închisoare.