Recenta vizita la Moscova a premierului polonez, Donald Tusk, a confirmat odata in plus: racirea brusca survenita in relatiile dintre cele doua tari in perioada de guvernare a fratilor Kaczinsky a fost un fenomen temporar.Tonul discutiilor dintre seful guvernului de la Varsovia si interlocutorii rusi – Vladimir Putin, Viktor Zubkov si Dmitri Medvedev – au restabilit pacea si au subliniat disponibilitatea de reluare a unui dialog constructiv.

„In pofida eforturilro noastre si ale voastre, nu s-a reusti deterioarea relatiilor”, a spus Putinla intrevederea cu Tusk. Stiu ca sunt numerosi cei care va stimeaza aici, in Rusia, si credeti-ma, Polonia are multi prieteni in Rusia”, a adaugat liderul de la Kremlin.

„Dorinta noastre este de imbunatatire a relatiilor”, a raspuns Tusk, iar convorbirile cu Zubkov au aratat ca toti ne-am saturat de atmosfera de raceala. S-a crezut ca nu o sa avem subiecte de discutii, dar realitatea a fost cu totul alta. Asa se poarta natiunile care sunt convinse de justetea lor, dar care stiu valoarea compromisului”.