Președintele brazilian Jair Bolsonaro i-a oferit fiului său, Eduardo, poziția de ambasador în SUA, o mișcare care a scos în evidență rolul semnificativ al familiei sale în relațiile diplomatice și în politica internă, scrie The Guardian.

Eduardo BolsonaroFoto: Wikipedia

Congresmanul Eduardo Bolsonaro a spus reporterilor că va accepta rolul dacă va fi nominalizat, iar tatăl său a declarat anterior că denumirea în funcție atârnă de decizia fiului său referitoare la acceptarea acestui rol.

"Dacă este o misiune dată de președinte, voi accepta", a afirmat Eduardo, adăugând faptul că este pregătit să se retragă din Congres pentru a ocupa poziția de ambasador. Numirea va trebui să primească aprobarea comitetului pentru relații externe al Senatului înainte de a putea fi confirmată.

Fostul ambasador brazilian de la Washington s-a pensionat în aprilie.

Președintele brazilian de extremă dreaptă, care a mărturisit că a fost inspirat de Trump în campania sa din 2018, și-a plasat mai mulți membrii ai familiei în poziții oficiale. Fiul cel mare al acestuia, Flavio, își promovează agenda conservatoare ca senator. Carlos Bolsonaro, fiu al președintelui și consilier al orașului Rio de Janeiro, a preluat un rol în echipa de PR a tatălui său și a provocat controverse atacând membri ai Cabinetului.