Discuțiile între Guvernul din Venezuela și opoziția, condusă de Juan Guaido, vor continua, a informat joi Ministerul norvegian de Externe, scrie Mediafax, citând Reuters.

Demonstratii in VenezuelaFoto: Captura Twitter

Reprezentanții formațiunii politice de guvernământ, Partidul Socialist, s-au întâlnit săptămâna aceasta cu reprezentanții opoziției la Barbados, pentru a continua discuțiile începute în luna mai.

"Informăm că reprezentanții principalilor actori politici din Venezuela continuă negocierile care au fost inițiate la Oslo", a informat Ministerul norvegian de Externe. "Reiterăm faptul că este importat ca toate părțile implicate să arate prudență în declarațiile și comentariile pe care le fac", a adăugat acesta.

Liderul opoziției, Juan Guaido, care a fost recunoscut ca președinte interimar al țării de peste 50 de state, a declarat că discuțiile trebuie să ducă la o soluție sustenabilă pentru criza cu care se confruntă țara și nu ar trebui să fie folosite de către partidul aflat la putere pentru a obține mai mult timp.

Nicolas Maduro a fost contestat de Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane au continuat protestele, denunţând fraude electorale.