O femeie a murit și 13 persoane au fost rănite după ce un incendiu imens a izbucnit joi la o centrală electrică din suburbiile Moscovei, flăcările ajungând pâna la 50 de metri înălțime. Incendiul a fost stins de pompieri, potrivit ministerului pentru situații de urgență, relatează Reuters.

incendiu centrala electricaFoto: Captura video

UPDATE16.35: Femeia care a murit lucra ca paznic la centrala electrică, potrivit serviciilor de urgență citate de RIA.

Focul s-a extins la o magazie și la o clădirile din apropiere inclusiv la un hostel pentru tineri, potrivit Interfax, citat de Reuters.

Bilanțul anterior era de 11 persoane rănite.

Dintre cele 11 victime, cinci au arsuri ușoare, dar nici unul nu a fost spitalizat, a indicat ministerul pentru situații de urgență.

”Stația și-a redus puterea la zero, dar nu există risc de a întrerupe electricitatea pentru consumatori. Alte generatoare de rezervă au fost activate și capacitatea de producție deja a fost mărită”, a spus compania Mosenergo.

Incendiul a fost stins de pompieri, potrivit Interfax, scrie Reuters.

Centrala termică numărul 27 funcționează pe gaz natural și furnizează electricitate și căldură în cartierele din nordul și nord-estul capitalei ruse. Construită din 1987 și finalizată în anii 2000, este cea mai modernă centrală care aprovizionează Moscova.