Procurorii au cerut închisoare pe viaţă pentru interlopul mexican Joaquin "El Chapo" Guzman, liderul cartelului de droguri Sinaloa, care ar fi responsabil de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.400 de tone de cocaină și heroină, scrie Agerpres, citând AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În timpul procesului, dovezi zdrobitoare au arătat caracterul nemilos şi sângeros al liderului cartelului din Sinaloa", a subliniat Parchetul în rechizitoriul său adresat judecătorului federal al Brooklyn-ului, Brian Cogan.

Potrivit Ministerului Public, fostul lider al cartelului este responsabil de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.200 de tone de cocaină, peste 49 de tone de marijuana şi peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină.

După ce a fost extrădat din Mexic, în ianuarie 2017, "El Chapo", în vârstă de 62 de ani, este deţinut într-o închisoare ultrasecurizată din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC).

În 12 februarie, el a fost declarat vinovat în 10 capete de acuzare, după trei luni de proces ce au documentat extrema violenţă şi corupţie a cartelurilor.

"El Chapo" ar urma să-şi afle pedeapsa la 17 iulie şi, în lipsa unei surprize, ar trebui să fie condamnat la închisoare pe viaţă.