Întrevederea desfășurată între adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov și subsecretarul american de stat pentru afaceri politice, David Hale, a confirmat diferențele între Washington și Moscova în mai multe privințe, a declarat oficialul rus, relatează Mediafax citând site-ul agenției Tass.

David Hale, la CotroceniFoto: Administratia Prezidentiala

"Siria, denuclearizarea Peninsulei Coreene, Afganistan, lupta contra terorismului sunt doar câteva dintre problemele la care se lucrează, iar în multe cazuri, eforturile sunt constituite din mai multe straturi și componente. Cu toate acestea, în alte probleme, am descoperit diferențe între noi și SUA, care au fost reafirmate în discuțiile de astăzi", a declarat Riabkov.

"Aceste diferențe au fost observat în mod special în ceea ce privește Iranul și situația actuală din regiune. De asemenea, diferențe există și în cazul Venezuelei, unde am schimbat mai multe opinii cu domnul Hale", a adăugat acesta.

Oficialul rus a mai afirmat, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu David Hale, că Rusia u are interese militare în Venezuela.