Hossein Nejat, un comandant din cadrul Gărzilor Revoluționare din Iran a declarat marți că bazele militare americane din regiune se află în raza de acțiune a rachetelor iraniene, a informat agenția Tasnim, în contextul conflictului între Washington și Teheran, scrie Mediafax, citând Reuters.

Lansare racheta in IranFoto: Captura YouTube

"Bazele militare americane se află în raza de acțiune a rachetelor noastre. Rachetele noastre le vor distruge aeronavele dacă acestea vor face o greșeală", a declarat Nejat.

"Americanii sunt conștienți de consecințele unei confruntări militare cu Iranul", a adăugat acesta.

Vicepreședintele american Mike Pence a declarat luni că Statele Unite nu vor să ajungă la un conflict militar cu Iranul, dar Washingtonul este pregătit să protejeze interesele americane.

Un consilier al președintelui Emmanuel Macron va efectua marți și miercuri o vizită diplomatică în Iran pe fondul escaladării tensiunilor dintre Teheran și Statele Unite.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.​