Boris Johnson, candidatul favorit pentru funcția de premier britanic, a refuzat să menționeze dacă își va prezenta demisia în cazul în care Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană, actuala dată limită privind ieșirea din Blocul comunitar, relatează Mediafax citând site-ul agenției Reuters.

Boris Johnson si Jeremy HuntFoto: Colaj foto - sursa: Flickr

Întrebarea i-a fost adresată de contracanditul său Jeremy Hunt, în cadrul unei dezbateri televizate.

"Consider că este foarte, foarte important să nu luăm în considerare nicio circumstanță în care am eșua în a ieși din UE la 31 octombrie", a declarat Johnson.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Boris Johnson și Jeremy Hunt sunt singurii candidați rămași în cursa pentru ocuparea funcțiilor de președinte al Partidului Conservator și de premier al Marii Britanii, după ce Michael Grove a fost eliminat în urma votului de săptămâna trecută al parlamentarilor conservatori.

Partidul Conservator din Marea Britanie a anunțat că rezultatul votului privind noul premier al țării va fi făcut public pe 23 iulie.