Instagram susține că noul instrument împotriva hărțuirii online, care forțează utilizatorii să se gândească de două ori înainte de a posta un mesaj, ar putea ajuta la diminuarea abuzurilor care apar pe platformă, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, în scurt timp va fi pusă la dispoziție o opțiune care va permite victimelor să restriționeze interacțiunile cu agresorii.

Instagram se află sub presiune să rezolve situațiile de bullying care apar pe platforma sa, după unele cazuri de acest fel care au fost în atenția presei, precum cel al adolescentei britanice Molly Russell, care s-a sinucis.

Într-o postare de blog, directorul executiv al firmei, Adam Mosseri, a scris că Instagram poate să "facă mai multe" în ceea ce privește această chestiune: "Putem face mai multe pentru a preveni hărțuirea pe Instagram și putem face mai multe pentru a le oferi putere victimelor pentru a se apăra singuri", a transmis Mosseri.

"Aceste instrumente sunt fundamentate într-o înțelegere profundă a felului în care oamenii acționează în cazurile de bullying și a felului în care ei răspund la acest fenomen pe Instagram, însă ele [instrumentele] reprezintă doar doi pași pe o cale mai lungă."

Instagram a declarat că utilizează inteligența artificială pentru a recunoaște textele care sunt similare cu postările care sunt raportate de obicei din cauză că ar fi nepotrivite, de către alți utilizatori.

De exemplu, dacă o persoană scrie "ești atât de urât și prost", va fi întrerupt de mesajul: "Ești sigur că vrei să postezi asta? Află mai multe." Dacă utilizatorul alege opțiunea "află mai multe", va fi informat că platforma le cere persoanelor care scriu comentarii asemănătoare cu altele, care au fost raportate, să se mai gândească încă o dată dacă aceasta este cea mai bună decizie. Utilizatorul poate ignora mesajul, însă Instagram a anunțat că rezulatele arată că această abordare încurajează oamenii "să refacă mesajele și să împărtășească ceva mai puțin jignitor".

Un alt instrument va fi pus la dispoziție în curând, numit "Restrict", creat pentru a ajuta adolescenții să filtreze comentariile abuzive fără să blocheze alți utilizatori.

"Am auzit din partea persoanelor tinere din comunitate că ezită să blocheze, dea unfollow sau să raporteze agresorul deoarece ar putea duce la escaladarea situației, mai ales dacă interacționează cu acesta în viața reală", a spus Mosseri.

"Poți alege să faci comentariile unei persoane pe care ai ales să o restricționezi să fie vizibile pentru ceilalți, prin aprobarea lor."