Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat luni, prin telefon, cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, despre cooperarea bilaterală, inclusiv în Siria, transmite Kremlinul, potrivit Mediafax.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

"Vladimir Putin a avut o conversaţie prin telefon cu premierul statului Israel, Benjamin Netanyahu, la iniţiativa părţii israeliene. Benjamin Netanyahu a transmis condoleanţe pentru moartea tragică a marinarilor ruşi în Marea Barents", anunţă Preşedinţia Rusiei într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Au fost discutate teme curente privind cooperarea bilaterală la nivel comercial, economic şi în sfera umanitară", precizează Kremlinul.

"Vladimir Putin l-a invitat pe premierul israelian să efectueze o vizită la Moscova anul viitor, pentru a lua parte la ceremoniile pentru marcarea a 75 de ani de la Victoria în Marele Război Patriotic. De asemenea, au discutat despre teme referitoare la cooperarea ruso-israeliană în procesul de soluţionare a crizei siriene, în baza rezultatelor reuniunii trilaterale a reprezentanţilor consiliilor de securitate din Rusia, Israel şi Statele Unite, pe 25 iunie 2019. Au evidenţiat importanţa intensificării cooperării între agenţiile militare. Cei doi lideri au stabilit să continue contactele personale", a subliniat Kremlinul.