Un bărbat în vârstă de 30 de ani care trebuia să devină prima persoană africană de culoare care ajunge în spațiu a murit într-un accident de motocicletă, potrivit dpa.com, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mandla Maseko, cunoscut ca "Spaceboy", în vârstă de 30 de ani, din Africa de Sud, a învins aproximativ un milion de contracandidați, într-o competiție lansată în 2014, pentru a face parte dintr-o echipă de 23 de oameni ce urma să participe la un zbor suborbital de o oră organizat de Axe Apollo Space Academy, potrivit presei locale.

În 2015, acesta a făcut un stagiu de pregătire la Centrul spațial Kennedy din Florida, SUA.

Însă Maseko, originar din Pretoria și angajat al forțelor aeriene din Africa de Sud, a murit într-un accident de motocicletă pe 6 iulie.

Reprezentanții forțelor armate din Africa de Sud și-au exprimat regretul privind decesul acestuia, cunoscut și ca "Spaceboy", dar și primul "afronaut". Și liderul Alianței Democratice, din opoziție, Mmusi Maimane, a vorbit despre Maseko, spunând că a fost o sursă de inspirație pentru milioane de sud-africani care au visat să ajungă mari într-o zi.