Un bărbat a escaladat luni, cu mâinile goale, cel mai înalt zgârie nori din Marea Britanie, au anunțat poliția și societatea care exploatează clădirea, scrie AFP.

The Shard, escaladat cu mainile goaleFoto: Captura YouTube

Poliția a precizat că a fost avertizată la ora locală 05,15 (04,15 GMT) că o persoană, fără corzi sau echipament de protecție, escaladează imensa clădire, situată în apropiere de Tamisa, în centrul Londrei.

"Serviciile de salvare s-au deplasat la fața locului și bărbatul este acum cu ofițerii de poliție. Nu a fost arestat", a precizat Scotland Yard, într-un comunicat.

The Shard, turnul de sticlă și metal proiectat de italianul Renzo Piano, este cea mai înaltă clădire din Marea Britanie, cu aproape 310 metri. Găzduiește birouri, baruri și restaurante.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al lui Alain Robert, "spidermanul francez", un obișnuit al performanțelor de acest gen, a precizat că nu este vorba de el, de această dată, Robert aflându-se în prezent în Indonezia.

În octombrie 2018, Alain Robert, atunci în vârstă de 56 de ani, a escaladat și el cu mâinile goale un turn de 46 de etaje din City, paralizând o parte a centrului financiar al Londrei.