Opoziția din Venezuela a anunțat că se va întâlni cu reprezentanții Administrației Maduro în Barbados pentru a continua negocierile mediate de Norvegia, într-o încercare de a pune capăt crizei politice din țara sud-americană, au anunțat surse din cadrul opoziției, citate de Reuters, scrie Meidafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul opoziției, Juan Guaido, care a fost recunoscut ca președinte interimar al țării de peste 50 de state, a declarat că discuțiile trebuie să ducă la o soluție sustenabilă pentru criza cu care se confruntă țara și nu ar trebui să fie folosite de către partidul aflat la putere pentru a obține mai mult timp.

„Poporul venezuelean, aliații noștri și democrațiile lumii înțeleg nevoia unui proces electoral cu adevărat liber și transparent care ne va permite să depășim criza și să construim un viitor”, a anunțat biroul de presă al lui Guaido.

Guvernul de la Oslo a anunțat prin intermediul unui comunicat că discuțiile dintre cele două părți vor avea loc săptămâna aceasta. Reuters notează că mulți dintre reprezentanții opoziției din Venezuela sunt sceptici cu privire la negocierile mediate de Norvegia deoarece consideră că orice angajament pe care și l-ar putea asuma regimul lui Nicolas Maduro ar reprezenta doar o modalitate de a câștiga timp.

Nicolas Maduro a reiterat vineri nevoia de dialog cu opoziția pentru rezolvarea conflictului național și a făcut apel la pace și unitate națională în rândul cetățenilor.

„Îmi reiterez apelul la dialog național pentru obținerea păcii. Săptămâna care vine va aduce vești bune despre rezultatele discuțiilor. Insist pentru stabilirea unui corp permanent destinat discuțiilor de pace”, a declarat Maduro.

„Fac apel la pace și unitate. Fără conspirații, furie, fără apeluri pentru intervenții militare, fără sancțiuni și fără embargo!”, a adăugat președintele Venezuelei.