Amnesty International a solicitat de urgență utilizarea presiunii internaționale și începerea unei anchete ONU pentru a pune capăt raziilor sângeroase antidrog ordonate de președintele din Filipine, despre care organizația susține că ar reprezenta potențiale crime împotriva umanității, scrie AP News.

Suspectii de trafic de droguri, ucisi pe banda rulanta in FilipineFoto: Captura YouTube

Organizația pentru drepturile omului, cu sediul în Londra, a publicat un studiu luni, în care ajunge la concluzia că uciderile extrajudiciare care au avut loc în campania de 3 ani a președintelui Rodgrigo Duterte au rămas la un nivel alarmant, iar numărul de abuzuri a atins "pragul crimelor împotriva umanității". Raportul arată că provincia Bulacan a devenit "terenul crimelor cele mai sângeroase din țară", după ce câțiva ofițeri au fost transferați din Manila, locul care era considerat înainte "epicentrul crimelor".

Administrația lui Duterte neagă că ar avea o politică care permite astfel de crime, deși a amenințat în mod repetat dealerii de droguri cu mortea. Aproximativ 6.600 de oameni au murit în timpul raziilor, iar cei mai mulți erau suspectați de trafic de droguri la scară mică.