Cutremurul de 6,9 grade din Indonezia, din cauza căruia a fost emis o alertă de tsunami, anulată câteva zeci de minute mai târziu, a provocat panică în orașul Ternate, unde mii de persoane s-au refugiat în zone mai înalte, scrie Mediafax, citând postul Al Jazeera.

cutremur indoneziaFoto: Hotnews

Cutremurul a avut loc duminică la ora 22.08 (18.08, ora României), la adâncimea de doar 25 de kilometri, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Epicentrul seismului a fost în 130 de kilometri vest-nord-vest de zona indoneziană Kota Ternate, la 180 de kilometri de Tondano (Insula Sulawesi) şi la 185 de kilometri de Manado (Sulawesi). În urma seismului, autorităţile indoneziene au emis o alertă locală privind riscul producerii unor valuri tsunami.

"Alerta timpurie de tsunami s-a încheiat", a anunțat Agenția Meteorologică, Geofizică și Climatologică (BMKG) din Indonezia, în cursul nopții de duminică spre luni.

Seismul a zguduit clădiri, alarmându-i pe locuitorii unor orașe, iar autoritățile au cerut oamenilor să se refugieze în zone mai înalte, relatează agenția Reuters.

"Cutremurul a fost simțit destul de puternic și cu o intensitate care a durat destul de mult", a declarat Yusuf Latif, un purtător de cuvânt al agenției indoneziene de căutare și salvare.

"Nu există informații despre daune sau victime în Ternate", a adăugat oficialul, referindu-se la orașul major aflat cel mai apropiat de epicentrul seismului.

Totuși, potrivit presei locale, unele spitale din Ternate, oraș aflat la aproximativ 130 de kilometri de epicentru, au suferit pagube ușoare și a fost nevoie să fie evacuați pacienții. Cutremurul s-a simțit puternic și în zona stațiunii turistice Manado, potrivit locuitorilor, însă nu s-au înregistrat daune.