Președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat duminică seară pe Kyriakos Mitsotakis, pentru victoria partidului său, Noua Democrație, în alegerile legislative din Grecia, scrie Mediafax, citând publicația Naftemporiki.

"Aș vrea să vă felicit pentru victoria clară la alegerile legislative. Cunoaşteţi ataşamentul meu personal faţă de Grecia şi poporul său care au suferit atât de mult în cursul ultimului deceniu. Demnitatea, rezistența și angajamentul european al grecilor impune respect", afirmă Juncker într-un mesaj pe Twitter. Mesajul este însoțit de o copie a telegramei oficiale care a fost trimisă liderului grec, care probabil va deveni noul premier de la Atena.

Juncker, care s-a aflat la conducerea Comisiei Europene în perioada crizei datoriilor din Grecia, a avut relații tensionate cu rivalul lui Mitsotakis, actualul premier grec Alexis Tsipras. Acesta a venit la putere în Grecia, în anul 2015, promițând că va lupta împotriva politicilor de austeritate cerute de autoritățile UE și de creditorii internaționali, dar în cele din urmă a ajuns să accepte măsuri de austeritate substanțiale în schimbul împrumuturilor necesare.​