Președintele american Donald Trump a declarat că Iranul "ar face bine să aibă grijă", la câteva ore după ce Teheranul a anunțat că va crește concentrația uraniului îmbogățit peste limita permisă de Acordul atomic cu marile puteri, informează Mediafax citând Reuters.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Tot duminică, Mike Pompeo, secretarul de Stat de la Washington, a amenințat Iranul cu introducerea de noi sancțiuni și o intensificare a izolării țării.

Abbas Araghchi, ministrul adjunct de Externe de la Teheran, a transmis că Administrația de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului nuclear la fiecare 60 de zile, dacă țările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancțiunile impuse de Statele Unite.

Oficialul a precizat că Iranul va începe să îmbogățească uraniul la o concentrație mai mare de 3,67% pentru a produce combustibilul necesar centralei atomice de la Bushehr.

În conformitate cu termenii Acordului atomic cu marile puteri, Iranul are voie să îmbogăţească uraniu până la un nivel de puritate de 3,67%.