Două fetițe din România au căzut miercuri în apele lacului Trasona din nordul Spaniei, în timp ce participau la o petrecere, iar una dintre victime, în vârstă de 11 ani, a murit sâmbătă la spital, în timp ce a doua este în continuare în stare gravă, informează publicația La Vanguardia, citată de Mediafax.

Incidentul s-a petrecut miercuri seară în zona de agrement ​​Los Gavitos din Corvera, provincia Asturia. Cele două fetițe, în vârstă de 10 și 11 ani, care participau alături de familiile lor la sărbătorirea zilei de naștere a uneia dintre ele, s-au apropiat de apă și una dintre ele a alunecat și a căzut în lac. Cea de-a doua a încercat să o scoată din apă pe prietena ei, însă a căzut și ea în lac.

Cele două victime au fost scoase din apă de un pensionar, fost membru al forței spaniole de jandarmerie Guardia Civil, care practica canotajul pe lac.

Victimele au fost transportate de urgență la Spitalul Universitar Central din Asturia (HUCA), unde fetița de 11 ani a decedat trei zile mai târziu. Cea de-a doua victimă este în continuare la terapie intensivă, în stare gravă. Cele două fetițe sunt de naționalitate română și locuiesc în Spania, una la Oviedo, cealaltă la Pravia.