Poliţia din Rio de Janeiro a anunţat că a descoperit vineri o fosă clandestină în care o grupare para-poliţienească responsabilă de crime, tortură şi dispariţii a îngropat cel puţin 12 cadavre, relatează AFP citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acest "cimitir clandestin" a fost descoperit la Itaborao, în regiunea metropolitană a Rio, în cadrul unei operaţiuni a poliţiei lansate joi împotriva grupării cunoscute sub numele "Curicica".

"Am găsit 12 corpuri, unele în curs de descompunere, precum şi oase", a anunţat poliţia într-un comunicat.

Nu mai puţin de 43 de suspecţi au fost arestaţi în cursul acestei operaţiuni împotriva miliţiei, printre care avocaţi şi agenţi ai poliţiei militare.

"Organizaţia criminală 'Curicica', comandată de Orlando Oliveira de Araujo, care se află în detenţie, este responsabilă de mai multe cazuri de omucidere, de tortură, extorcare şi dispariţie de persoane", a declarat poliţia.

Impunând plata unor taxe de protecţie şi oferind clandestin servicii precum transport, cablu şi internet, gruparea extorca populaţia din zonă şi câştiga până la 500.000 de reali pe lună (circa 130.000 de dolari).

Poliţia a semnalat că gruparea este responsabilă pentru moartea a cel puţin 50 de persoane în regiune din ianuarie 2018. "Numeroase victime au dispărut", a precizat poliţia.

Numeroase cartiere sărace din Rio sunt controlate de astfel de miliţii formate din agenţi sau foşti agenţi ai forţelor de ordine care îşi dispută cu traficanţii de droguri controlul asupra favelelor şi extorchează populaţia, notează AFP.