Ministrul libian de Interne, Fathi Bashaagha, a acuzat vineri Emiratele Arabe Unite că ar fi lansat atacul de miercuri care a vizat un centru de detenție pentru migranți și care a dus la moartea a cel puțin 53 de persoane, potrivit CNN citat de Mediafax.

F16Foto: Hotnews

El a mai declarat că pentru această operațiune ar fi fost folosit un avion F-16. „Acuzăm Emiratele Arabe Unite că au bombardat centrul pentru migranți folosind un avion F-16”, a spus el.

Întrebat dacă autoritățile de la Tripoli au dovezi în acest sens, ministrul a declarat că „sunetul produs de avion a fost identificat de specialiști și piloți care l-au auzit. Puterea de distrugere (a bombelor, n.r.) este foarte mare și este similară cu cea a bombelor din 2014”. „Emiratele Arabe Unite au bombardat Tripoli în 2014 și se implică în conflictul din Libia”, a adăugat oficialul.

În 2014, după bombardamentele din Libia, Pentagonul a anunțat că există posibilitatea ca Egiptul și Emiratele Arabe Unite să fi lansat atacuri aeriene în țara africană, însă cele două state au respins acuzațiile.

Emiratele Arabe Unite și Egiptul sunt aliați ai generalului Khalifa Haftar, liderul Armatei Naționale Libiene (LNA), care luptă împotriva forțelor guvernamentale de aproximativ două luni.

„Există acum o investigație care urmărește ruta avionului, despre care credem că a intrat în spațiul aerian libian dinspre zona de est, care este controlată de Khalifa Haftar”, a mai spus Bashaagha.

Armata Națională Libiană a negat că ar fi responsabilă pentru atacul asupra centrului pentru migranți.