Un dresor a fost ucis de patru tigri în sudul Italiei, alimentând cererile de interzicere a folosirii animalelor în spectacolele de circ, Parlamentul având în dezbatere această chestiune, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Tigru bengalezFoto: PxHere

Poliția a transmis că bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a fost atacat de tigri, joi, în timpul unei sesiuni de antrenamente în Triggiano, un orășel din regiunea Apulia.

Toți cei opt tigrii aparținând circului au fost ridicați de poliție, declanșând protestele asociațiilor pentru protecția animalelor.

Organizația care luptă împotriva disecției pe viu a anuimalelor din Italia cere ca tigrii implicați în incident să nu fie omorâți și solicită Guvernului să grăbească adoptarea legii care interzice utilizarea animalelor în spectacolele de circ.

”Tigrii trebuie salvați ... și plasați într-un mediu propice necesităților lor naturale”, se arată într-un comunicat emis de organizație.

Parlamentul de la Roma are în vedere adoptarea unei legi care să interzică animalele sălbatice în spectacolele de circ, după o încercare nereușită în 2017.