Ministerul Sănătăţii din Letonia propune interzicerea reclamelor la băuturi alcoolice pe posturile de televiziune, de radio şi pe Internet, precum şi vânzarea de alcool la benzinării, a afirmat ministerul într-un comunicat, relatează

HotNews.roFoto: Hotnews

Xinhua.

Ministerul Sănătății a spus că propunerea a fost inclusă în planul său de acțiune pentru combaterea alcoolismului, având ca țintă reducerea consumului de alcool şi a efectelor sale nocive asupra sănătăţii publice. Planul de acţiune, elaborat pentru 2020-2022, prevede, de asemenea, îmbunătăţirea tratamentului şi a programelor de reabilitare pentru persoanele dependente de alcool.

”Consumul de alcool în Letonia crește an de an, ca urmare este esențial să restricționăm accesul la alcool și educarea populației cu privire la impactul noviv asupra sănătății”, a spus Ministerul Sănătății.

Citând studii realizate de Organizația Mondială a Sănătății, Ministerul a notat că restricțiile asupra publicității sunt văzute ca una dintre cele mai eficiente moduri de a reduce consumul de alcool, în special printre tineri. Prin urmare, ministerul propune interzicerea reclamelor la alcool pe posturile de televiziune, de radio şi pe Internet.

Planul include, de asemenea, restricţii asupra diverselor campanii de reducere a prețurilor la produse alcoolice.

Pentru a limita accesul la băuturile alcoolice, Ministerul propune interzicerea vânzării de alcool la benzinării şi intensificarea controalelor asupra comercianţilor cu amănuntul pentru a preveni vânzările de alcool în rândul minorilor.