În vreme ce presa italiană vorbește regulat despre bănuieli de finanțare rusească pentru Liga lui Salvini, Putin a vorbit într-un interviu pentru “Corriere della Sera” despre “un acord de cooperare” între partidul lui, Rusia Unită, și Liga, citează Le Vif și Rador.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

“Salvini are o atitudine caldă față de țara noastră, el cunoaște bine realitatea rusească. Noi ne-am întâlnit în 2014 la Milano”, a amintit președintele rus.

La vremea aceea, actualul om forte al guvernului nu era decât noul lider al unui mic partid în plină renaștere după o serie de scandaluri. Dar era, și rămâne, un fervent apărător al ridicării sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană după anexarea Crimeii.

“De atunci, din câte știu, dl Salvini și reprezentanții partidului său mențin contacte cu colegii ruși interesați de dezvoltarea cooperării cu partenerii lor italieni”, a adăugat dl Putin.

Dar și spre Silvio Berlusconi, fostul șef de guvern pe care dl Salvini l-a depășit prin dreapta, se îndreaptă afecțiunea președintelui rus.

“Suntem legați printr-o prietenie care datează de mai mulți ani. Silvio este un om politic de statură mondială, un adevărat lider care apără cu putere interesele țării sale pe arena internațională”, a dat el asigurări.

“Nu ne putem vedea des, dar când avem ocazia, nu-și ia niciodată libertatea de a vorbi despre politica internă. Nici eu”, a adăugat Putin, care a ținut să introducă o întâlnire informală cu marele său prieten în programul foarte încărcat al zilei sale petrecute la Roma.