Națiunea americană este acum mai puternică decât oricând, iar SUA vor plasa în curând steagul american pe Marte, a declarat Donald Trump într-un discurs la Washington, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Statelor Unite, potrivit Mediafax.
În cadrul evenimentului "Salutări Americii", organizat cu ocazia Zilei Naționale a SUA, au fost expuse la Washington mai multe vehicule blindate, inclusiv tancuri M1 Abrams, iar orașul a fost survolat de aeronave militare, inclusiv F-35 și F-22, dar și avionul prezidențial Air Force One.
Zborul avionului prezidențial deasupra Monumentul lui Lincoln din Washington a dat starul evenimentului, relatează postul CNN.
"Împreună suntem parte a uneia dintre cele mai mărețe povestiri spuse vreodată, povestea Americii", a declarat Trump în primul discurs susținut de un președinte american de Ziua Națională în ultimele peste șapte decenii, relatează The Guardian.
Președintele Donald Trump a mai afirmat că "națiunea noastră (americană) este acum mai puternică decât a fost vreodată".
Trump a mai adăugat că "pentru americani, nimic nu este imposibil" și a enumerat apoi o serie de realizări îndeplinite de SUA de-a lungul istoriei sale, inclusiv aselenizarea, în urmă cu 50 de ani. "Foarte curând, vom plasa steagul american pe Marte", a afirmat liderul de la Casa Albă.
De asemenea, Trump a adus un omagiu militarilor americani, adăugând că "viitorul libertății americane" se bazează pe bărbații și femeile, pe persoanele dispuse să o apere, așa cum s-a întâmplat atunci când au fost fondate Statele Unite.
"Atâta timp cât nu ne oprim niciodată din a lupta pentru un viitor mai bun, nu va exista nimic pe care America să nu-l poate face" (...) Viitorul aparține celor curajoși, puternici, mândri și liberi", a declarat liderul SUA.
"Spiritul Americii nu va dispărea niciodată, nu va eșua, dar va domni în vecii vecilor!", a mai spus Trump în încheierea discursului său, iar la final a urat tuturor o Zi a Independenței fericită.
Evenimentul a suscitat polemici acerbe, susținătorii lui Trump afirmând că reprezintă un omagiu adus forțelor armate, în timp ce oponenții președintelui au afirmat că liderul de la Casa Albă încearcă prin aceasta să se plaseze în centrul atenției în Ziua Independenței, o sărbătoare dedicată unității americane, explică agenția The Associated Press.
Impresionat de parada militară de Ziua Franţei, la care a asistat în 2017, liderul de la Casa Albă și-a exprimat ulterior dorința ca Statele Unite să depăşească amploarea acestui eveniment.
În 2018, Trump a cerut organizarea unei parade militare în SUA de Ziua Veteranilor (11 noiembrie), însă aceasta fost amânată până în anul 2019, în contextul în care presa americană a dezvăluit la acel moment că evenimentul ar costa peste 92 de milioane de dolari, de trei ori mai mult decât se estima iniţial.
Criticii preşedintelui au afirmat atunci că parada ar reprezenta o cheltuială inutilă şi au comparat planul lui Trump cu paradele din ţări conduse de lideri autocraţi.
Desi mai erau in viata multi dintre executanti nu a venit nimeni.
A nu se confunda neaparat insemnatatea unui ,,eveniment mondial" cu ,,inghesuiala la comemorari".
Din punct de vedere legal executantii sunt acoperiti,
nimeni nu poate sa-i traga la raspundere.
Ofiterii polonezi fiind niste dusmani ai popoarelor Uniunii Sovietice.
Mai multi lideri ai URSS au semnat Documentul de Executie, asa ca actele sunt in regula.
Sa nu uitam ca URSS este o Putere Invingatoare al celui de al 2 lea Razboi Mondial. Deci ,,documentatatie de executie,, a ofiterilor polonezi ramane motivata legal / moral si in prezent.
In legatura cu asa zisa aselenizare din 1969 [ :))) ] nu am inteles niciodata:
- de ce NASA a distrus toate probele originale? date telemetrice, filme originale, etc
- cum au reusit sa faca transmisia unei convorbiti telefonice pe o distanta de 385.000 km in conditiile in care antena receptor era cat un lighean de baie
- cum au reusit sa intreprinda toate sarcinile timp de cateva zile, in conditiile in care au avut la dispozitie niste baterii? O baterie de masina nu poate mentine aerul conditionat pe durata a o ora, dar astronautii au avut aer conditional pe durata a 10 zile, non-stop, baterii pentru transmisiile radio, baterii pentru rovere, etc?
- cum au reusit sa desfasoare o misiune perfecta (fara niciun incident) in conditiile in care erau la prima incercare, intr-un mediu total ostil si total necunoscut? Toate misiunile umane in afara atmosferei Terrei s-au defasurat pana la maximum 600 km deasupra nivelului marii; cum au reusit ei atunci sa departeze de Terra la 385.000 km, adica la pese 650 ori mai departe de cat au reusit maxim?
- de ce nu mai reusesc nici astazi sa ajunga pe Luna?
- cum au asigurat propulsia in vid, cata vreme conform principiului 2 al mecanicii lui Newton, o forta exercitata asupra unei mase determina o contraforta egala si de sens contrar? Cata vreme motorul loveste in vid, este clar ca nu forta opusa este ZERO
- cum au reusit ca pozele sa fie impecabile, nealterate de radiatia cosmica?? Filmele foto ar fi trebuit sa fie alterate cel putin pe durata in care au stat in aparatele Hasselblad, unde nu avau nicio protectie.
- cum au reusit astronautii sa manipuleze obiecte cu o mare precizie, avand in maini manusi presurizate cu degetele umflate
Intrebari sunt mii. Aselenizarea a fost o gogorita demonstrata cu mijloace moderne, dar SUA se pregateste sa amartizeze :))))