Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat joi speranța că noua conducere a Comisiei Europene va realiza în cele din urmă ce efecte dăunătoare în plan economic au avut sancțiunile introduse împotriva Rusiei din cauza rolului jucat de Moscova în cadrul crizei din Ucraina, informează Mediafax citând agenția Tass.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

Putin, care efectuat joi o vizită în Italia și la Vatican, a mai afirmat că speră că Roma va contribui la normalizarea relațiilor între Uniunea Europeană și Rusia.

"Națiunile europene au ratat șansa de a vinde mărfuri în valoare de miliarde pe piața rusă, ceea ce înseamnă că nu s-au creat noi locuri de muncă sau că s-au pierdut locuri de muncă, oamenilor nu li s-au plătit salariile și nu au vărsat bani la toate nivelurile sistemului bugetar. Înseamnă pierderi pentru noi toți", a declarat Putin, în cadrul unei conferințe de presă, după discuțiile purtate cu premierul italian Giuseppe Conte.

"De aceea, sper că noua conducere a Europei va lua aminte și va dezvolta relațiile cu Rusia în mod corespunzător", a subliniat liderul de la Kremlin.

Uniunea Europeană a introdus ample sancţiuni economice împotriva Rusiei pentru rolul jucat de Moscova în cadrul crizei din Ucraina, inclusiv pentru anexarea regiunii Crimeea.