O tornadă s-a produs în provincia Liaoning din sud-estul Chinei, în urma căreia șase persoane au murit și 190 au fost rănite, potrivit televiziunii de stat, pe fondul unei serii de fenomene meteo „extreme” pe care meteorologii le-au pus pe seama schimbărilor climatice, relatează Mediafax citând Reuters.

Tornada puternica in ChinaFoto: Captura YouTube

Tornada a afectat aproximativ 3.600 de case și peste 9.900 de locuitori în Kaiyuan, un oraș de jumătate de milion de locuitori, a informat postului național de televiziune din China.

Imaginile difuzate de postul CCTV pe canalul său oficial de Weibo arată zeci de clădiri dintr-o zonă de dezvoltare economică din orașul Kaiyuan distruse.

Publicația chineză Global Times a transmis că astfel de fenomene sunt rare în această zonă.

Serviciul meteorologic din China a anunțat marți că schimbările climatice pot provoca mai multe fenomene meteo extreme, în urma inundațiilor, secetei și temperaturilor extrem de ridicate din acest an.

De asemenea, meteorologii au transmis că ploile abundente au depășit recordurile în mai multe regiuni, iar mai mult de 40 de stații meteo din țară au înregistrat anul acesta cele mai mari temperaturi din istorie.