Cel mai cunoscut criminal din Olanda, Willem Holleeder, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă, scrie Agerpres, citând dpa. Victimele lui Holleeder - figură dominantă a crimei organizate din Olanda timp de peste 35 de ani - erau alţi lideri ai crimei organizate, complici şi chiar membri de familie.

Willem Holleeder (stanga)Foto: Wikimedia Commons

Willem Holleeder a fost o figură dominantă a crimei organizate din Olanda timp de peste 35 de ani. A devenit cunoscut pe plan internaţional după ce l-a răpit, în 1983, pe magnatul berii Freddy Heineken.

Un tribunal din Amsterdam l-a găsit vinovat pe Holleeder (61 de ani) de comandarea a cinci asasinate şi de o crimă, fapte comise în perioada 2002 - 2006. El şi-a susţinut nevinovăţia pe tot parcursul procesului.

Potrivit deciziei anunţate joi, Holleeder a acţionat mânat de dorinţa de putere şi de interese financiare. Victimele sale erau alţi lideri ai crimei organizate, complici şi chiar membri de familie.

Două dintre surorile sale, care au înregistrat în secret, ani la rând, convorbirile cu el şi au predat înregistrările procuraturii au fost martori ai acuzării. Una dintre ele, Astrid Holleeder, a şi scris un bestseller pe această temă, care a stat la baza unui film.