Un incendiu masiv a distrus un depozit al producătorului de băuturi alcoolice Jim Beam, dar autoritățile spun că nimeni nu a fost rănit, transmite CNBC. Depozitul din Versailles, Kentucky, în care se aflau aproximativ 45.000 de butoaie cu bourbon a ars timp de peste opt ore.

Incendiu KentuckyFoto: Captura YouTube

Incendiul a pornit de la un depozit, probabil de la un fulger, și s-a extins și la cel de-al doilea. Pompierii au reuști să stingă focul la unul dintre ele, dar celălalt a ars complet. Flăcările au fost atât de puternice încât părți din mașinile de pompieri s-au topit.

Potrivit Bloomberg, băutura distrusă reprezintă circa 1% din stocul de bourbon al Jim Beam și avea o valoare de aproape 300 de milioane de dolari.

Drew Chandler șef al serviciilor de urgență din districtul Woodford a explicat că depozitele din zonă sunt masive, cu o amprentă la sol cât un teren de fotbal și au șase-șapte etaje.

Chandler a declarat la CNN că incendiul a fost lăsat intenționat să continue timp de mai multe ore pentru ca băuturile distilate din rămășitele depozitului să ardă complet, pentru a evita poluarea surselor de apă potabilă din zonă.