Premierul interimar al Marii Britanii, Theresa May, a felicitat-o pe Ursula von der Leyen pentru faptul că a devenit prima femeie nominalizată la funcția de președinte al Comisiei Europene, scrie Mediafax, citând Politico.

May a declarat că Guvernul de la Londra a jucat un rol "constructiv" în cadrul discuțiilor dificile privind pachetul de nominalizări la conducerea instituțiilor cheie ale Uniunii Europene.

Acesta a fost un pachet susținut de Marea Britanie și este în interesul nostru național să avem relații constructive cu cei care sunt numiți", a declarat May în Camera Comunelor.

Anul trecut, Ursula von der Leyen a declarat într-un interviu că "toți pierdem" din cauza ieșirii Marii Britanii din UE. Ea a pledat pentru o ieșire ordonată a Marii Britanii din UE, pe baza unui acord, însă a declarat că ar trebui luate măsuri de pregătire pentru eventualitatea unui Brexit fără un acord.

"La urma urmei, ceea ce este în joc este chiar fundația viitoarelor relații cu vecinul nostru, Marea Britanie", afirma von der Leyen.