Se schimbă feţele în fruntea Uniunii Europene, însă pozițiile rămân aceleași. Aceasta este, clar, ceea ce a asigurat marți Președintele Consiliului European, Donald Tusk, apropo de Brexit. În timp ce această chestiune a divorțului britanic de Uniunea Europeană trenează de luni întregi, Donald Tusk a declarat că este sigur că noua echipă europeană în vigoare nu va fi în favoarea renegocierii acordului cu Londra, potrivit Le Point, citat de Rador.

Tusk si Juncker la SibiuFoto: Facebook - Klaus Iohannis

"Sunt absolut sigur că noii lideri ai instituțiilor noastre vor fi la fel de consecvenți ca și noi cu privire la acordul de retragere și la dorința noastră de a discuta despre relația viitoare" cu Londra, a declarat Donald Tusk presei. Însuşi politicianul polonez trebuie să-i cedeze locul său premierului belgian, Charles Michel. Acordul de retragere pe care UE refuză să-l renegocieze, încheiat între Bruxelles și fostul prim-ministru Theresa May, a fost respins de trei ori de către Parlamentul britanic.

Deputatul pro-Brexit Boris Johnson este favoritul în cursa pentru succesiunea prim-ministrului britanic Theresa May. Ieşirea Regatului Unit din UE a fost amânată până pe 31 octombrie, dar condițiile acestei plecări rămân incerte.