Viitorul guvern britanic va trebui să convingă europenii cu o nouă propunere, un "nou fapt politic", dacă dorește să obțină un termen suplimentar pentru Brexit după data de 31 octombrie și acesta ar purta răspunderea pentru o eventuală plecare fără acord, a declarat, marți, Emmanuel Macron, potrivit Le Figaro, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am spus că nu trebuie să ne temem de un 'no deal'. Pentru că dacă ne temem de acest 'fără acord', suntem ostaticii taberei opuse", a declarat președintele francez în timpul unei conferinţe de presă de la Bruxelles, repetând că dorește ca britanicii să accepte, înainte de 31 octombrie, acordul de retragere negociat cu UE.

În ceea ce privește posibilitatea unei plecări fără acord, "nu trebuie să ne temem de acest scenariu, care nu este cel mai bun, dar care încă rămâne o opțiune posibilă, şi, în cele din urmă, va fi întotdeauna responsabilitatea britanică, reamintesc. Pentru că, până în ultima secundă, guvernul britanic are posibilitatea de a retrage articolul 50 și de a decide să nu mai părăsească Uniunea", a adăugat liderul francez.