Ursula von der Leyen, desemnată de Consiliul European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a anunţat miercuri seară că va prezenta în cel mult două săptămâni o "viziune" privind politicile Uniunii Europene pentru următorii cinci ani.

Ursula von der LeyenFoto: Agerpres/EPA

"Am intenţia de a asculta mult, pentru a fi în măsură ca în următoarele 15 zile să dezvolt un dialog cu reprezentanţii Consiliului şi ai Parlamentului UE, o viziune pentru următorii cinci ani pentru Europa", a declarat Ursula von der Leyen, potrivit Mediafax.

Ursula von der Leyen, în prezent ministrul german al Apărării, a fost desemnată marţi de Consiliul European pentru a-l succeda pe Jean-Claude Juncker în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen s-a deplasat miercuri la Strasbourg, unde se derulează primele reuniuni ale noii legislaturi a Parlamentului UE.

"Aici bate inima democraţiei europene", a declarat Ursula von der Leyen după o scurtă întrevedere cu politicianul italian David Sassoli, noul preşedinte al Parlamentului European.