Cadrul militar american din trupele SEAL, care a fost acuzat luna trecută de uciderea unui tânăr prizonier, membru al grupului Statului Islamic, precum și de alte crime, a fost declarat nevinovat de tribunalul militar din San Diego, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comandantul pentru operațiuni speciale Edward Gallagher, în vârstă de 40 de ani, fusese acuzat de înjunghierea unui adolescent și de tragerea arbitrară cu arma în civilii din Irak. El a fost, în final, condamnat pentru că s-a pozat alături de cadavrul băiatului de 17 ani, însă a fost achitat în ceea ce privește celelalte acuzații.

Gallagher a negat toate acuzațiile aduse împotriva sa.

Juriul, alcătuit din 7 cadre militare, a anunțat verdictul după 8 ore de deliberare. Sentința maximă pentru fotografiile făcute alături de un cadavru este de 4 luni, însă Gallagher deja a fost închis pentru 9 luni, înainte de proces.

"Avem o sentință, însă aceasta este mai mică decât timpul pe care l-a petrecut deja în închisoare. Așa că va merge acasă", a declarat avocatul lui Gallagher.

Cazul a atras atenția unor politicieni republicani din Congres și a președintelui Trump, care a postat un mesaj de susținere pentru comandant, pe Twitter.