Cel puțin 13 persoane au decedat în metropola indiană Mumbai după ce un zid s-a prăbușit marți într-un cartier aflat la periferia orașului, ca urmare a ploilor abundente din ultimele zile, care au cauzat și probleme în ceea ce privește traficul rutier și feroviar, scrie Mediafax, citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ploaia intensă a dus la prăbușirea zidului peste mai multe locuințe aflate pe un deal din suburbia Malad, potrivit unui reprezentant al Brigăzii de Pompieri.

„Operațiunile de salvare sunt în desfășurare. Până acum am salvat peste 12 persoane”, a spus oficialul.

Peste 300 de milimetri de precipitații au căzut în metropola indiană în 24 de ore, provocând inundații și obligând autoritățile locale să suspende mai multe trenuri care asigură legătura cu suburbiile. După ce meteorologii au anunțat că ploile vor continua, iar izolat se vor înregistra cantități semnificative de precipitații, autoritățile municipale au decis să declare ziua de marți ca fiind zi liberă.

„Ne așteptăm la ploi puternice și astăzi”, a anunțat Administrația de Meteorologie pe Twitter. „Vă recomandăm să rămâneți în case și să ieșiți doar dacă aveți vreo urgență”, a adăugat instituția.

Zborurile de pe principalul aeroport din Mumbai au înregistrat întârzieri din cauza condițiilor meteo. În 2005, inundațiile au ucis peste 500 de persoane în Mumbai, majoritatea victimelor fiind înregistrate în cartierele foarte sărace ale orașului.