Președintele SUA, Donald Trump, a declarat luni că Iranul "se joacă cu focul", după ce Administrația de la Teheran a anunțat depășirea limitei stocurilor de uraniu îmbogăţit stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri, informează Mediafax citând publicația The Hill.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ei știu ceea ce fac", a spus Trump în cadrul unui eveniment la Casa Albă. "Știu cu ce se joacă, se joacă cu foc. Deci, nici un mesaj către Iran, de niciun fel", a adăugat liderul SUA, după ce a fost întrebat de reporteri dacă are de transmis vreun mesaj liderilor de la Teheran.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.