Marea Britanie nu mai are nicio responsabilitate pentru Hong Kong și trebuie să înceteze să "gesticuleze" despre fosta sa colonie, a declarat luni ministrul de Externe chinez, după ce guvernul britanic și-a reiterat angajamentul față de declarația comună cu China în Hong Kong, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Peste 50 de persoane au fost rănite după ce poliția a intervenit în forță, cu gaze lacrimogene și bastoane, pentru a scoate protestatarii care au ocupat Parlamentul de la Hong Kong, dar și pentru a dispersa demonstranții din jurul clădirii, în cadrul unui protest cu ocazia celei de-a 22-a aniversări de la trecerea de sub ocupație britanică la sfera de influență chineză.

Forțele de ordine au preluat controlul asupra clădirii Consiliului Legislativ, după ce manifestanții au vandalizat pereții clădirii și emblema regiununii autonome și au acoperit-o cu un steag colonial britanic.

Reamintim că milioane de persoane au protestat în ultimele săptămâni din cauza unei legi controversate a extrădării, care ar permite trimiterea oamenilor în China pentru a fi judecați de tribunalele statului chinez. Guvernul a decis să suspende procesul adoptării pe perioadă nedeterminată, însă protestele continuă.