Trupul îngrijitoarei Rosa King, în vârstă de 33 de ani, a fost descoperit de către un vizitator care a văzut corpul fără viață în cușca animalului. Fata ștergea ferestrele pentru ca vizitatorii să poată vedea mai bine înăuntrul cuștii atunci când animalul sălbatic a atacat-o. Scenele s-au petrecut la Grădina Zoologică Hamerton din Cambridgeshire, Marea Britanie, la sfârșitul lunii mai și acum ancheta este în plină desfășurare, scrie The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorul Nicholas Moss a declarat că vrea să investigheze întâi de ce porțile și dispozitivul vertical din metal care trebuiau să asigure protecția angajaților au rămas deschise în momentul în care King a intrat în cușca tigrului. El a spus că ancheta poliției a sugerat că nu a existat nicio defecțiune mecanică. De asemenea, procurorul va examina dacă sistemul oferea protecție în cazul vreunei greșeli umane.

Rosa King, care lucra singură în acea dimineață, intrase în cușca tigrului cu puțin timp înainte ca grădina zoologică să fie deschisă publicului. Animalul avea tendința de a urina pe geamuri, iar fata a vrut să le șteargă pentru ca vizitatorii să aibă o vedere mai bună.

Părinții fetei au spus că Rosa lucra la grădina zoologică de 13 ani și că, încă de când era mică, fata își dorea să fie aproape de animale. Părinții au mai declarat că fata lor nu s-a plâns că ar fi fost îngrijorată din cauza siguranței de la locul de muncă.

Audierile în acest caz vor continua timp de încă două săptămâni.