Un deputat rus susține propunerea Bisericii Ortodoxe ca la școală, la orele de literatură, să se studieze Biblia, în locul cărții lui Alexandr Soljenițîn ”Arhipelagul Gulag”, relatează The Moscow Times.

Arhipelagul GulagFoto: Captura Wikipedia

Un purtător de cuvânt al Bisericii, încurajat de aprobarea președintelui Vladimir Putin, a propus în weekend ca Biblia, Tora și Coranul să fie studiate în cadrul orelor de literatură în școli. Propunerea vine în contextul în care Rusia crește componentele religioase și militare din cadrul curriculei școlare.

Oleg Smolin, un deputat comunist și vicepreședinte al Comisiei de Educație din cadrul Dumei de Stat, a spus că propunerea de a preda Biblia este ”folositoare pentru dezvoltarea generală a copiilor”.

”Sunt câteva dintre lucrările literaturii moderne care pot fi scoase din curricula școlară fără să facă rău. ”Arhipelagul Gulag”, de exemplu, oferă o foarte mică înțelegere a procesului istorc real”, a spus, duminică, Smolin pentru Govorit Moskva.

”Eu, un fan al educației seculare în școlile publice, aș sprijini această propunere”, a spus acesta adăugând că, potrivit lui, este prea încărcată curricula materiei literatură rusă. El a spus că profesorii ar trebui să predea Biblia nu mai târziu de clasa a VIII-a.

Putin a recomandat copiilor să citească Biblia, Tora și Coranul pentru ca ”lumea să fie mai bună, mai liniștită și stabilă”.