Japonia va impune restricții în ceea ce privește exporturile către Coreea de Sud, din cauza diminuării încrederii între cele două state, scrie AP News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei a declarat că va scoate Coreea de Sud de pe lista "națiunilor albe", care au restricții minime în relațiile comerciale, precum SUA și țările europene.

Începând de joi, producătorii japonezi vor fi nevoiți să primească aprobare pentru fiecare contract legat de mărfuri din domeniul tehnologiei.

În anunțul Ministerului nu apar detalii legate de motivul din spatele deciziei. Însă relațiile dintre cele două state au devenit tensionate de când Curtea Supremă a Coreei de Sud a ordonat confiscarea bunurilor unei companii japoneze, după ce aceasta a refuzat să compenseze lucrătorii care au fost forțați să muncească în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ministrul de Comert sud-coreean a spus luni că va trata "cu asprime" mișcarea japoneză, numind-o o acțiune "nedreaptă", care încalcă regulile Organizației Mondiale a Comerțului.

Sub noua reglementare, primirea aprobării din partea Ministerului în cazul tranzacțiilor dintre Coreea de Sud și Japonia ar fi amânată cu aproximativ 90 de zile, potrivit unui oficial. Ministerul Japoniei a declarat că mișcarea este o urmare a eșecului de a repara relațiile cu Coreea de Sud, în timpul summitului din Osaka.